Bitcoin-vriendelijke Kanye West Rennen voor de Amerikaanse president 2020, het opnemen tegen Donald Trump en Joe Biden.

Kanye West kondigde op Onafhankelijkheidsdag aan dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 2020, waarbij hij het opneemt tegen Donald Trump en voormalig Vice President Joe Biden. In reactie op de bitcoin-vriendelijke zangeres met 21 Grammy Awards, zeiden Tesla en Spacex CEO Elon Musk dat West zijn volledige steun heeft.

Kanye West loopt voor President 2020

Kanye West is een van ’s werelds best verkochte muzikanten, met meer dan 140 miljoen verkochte platen wereldwijd. Hij kondigde op 4 juli via Twitter aan dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap in 2020. De pro Bitcoin Trader zanger tweette: „We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door God te vertrouwen, onze visie te verenigen en onze toekomst op te bouwen. Ik ben kandidaat voor president van de Verenigde Staten.“ In de perstijd heeft zijn tweet meer dan 78.8K commentaar, 438.5K retweets, en 890.8K graag.

Onder de mensen die hem steun hebben aangeboden is Tesla en Spacex CEO Elon Musk, die tweette in reactie op de aankondiging van de zanger: „Je hebt mijn volledige steun.“ De vrouw van West, Kim Kardashian West, tweette een Amerikaanse vlag emoji in reactie op de verklaring van haar man.

Het is echter niet duidelijk hoe serieus West is over het lopen voor de president in 2020, met sommigen die zijn tweet een marketingstunt noemen. ABC News wees erop dat het mogelijk is dat het Westen hoopt „een beetje publiciteit te krijgen voor zijn aankomende album, ‚God’s Country‘, en zijn eerste single, ‚Wash Us in the Blood‘, die eerder deze week werd uitgebracht. West heeft 21 Grammy awards gewonnen, waardoor hij „een van de top Grammy winnaars in de geschiedenis is, en is verbonden met Jay Z als de hoogst gedecoreerde hip-hop artiest,“ volgens Grammy’s website.

West en zijn vrouw zijn kennissen van president Donald Trump en het duo heeft het Witte Huis meerdere malen bezocht. West heeft in het verleden verschillende pro-Tromp opmerkingen gemaakt. In 2018 twitterde hij: „Je hoeft het niet eens te zijn met Trump, maar de menigte kan me niet van hem laten houden… Hij is mijn broer.“ Echter, Kardashian West heeft naar verluidt duidelijk gemaakt dat haar man „toevallig de persoonlijkheid van Donald Trump leuk vindt, maar niets van de politiek weet.“

De aankondiging van zaterdag was niet de eerste keer dat West het had over het presidentschap. Hij zei in 2015 dat hij voor voorzitter in 2020 zou lopen en maakte een gelijkaardige verklaring in Januari en November vorig jaar voor het presidentià „le ras 2024.

In de cryptosfeer, zijn de bitcoiners gelukkig dat het Westen voor voorzitter kan lopen dit jaar. De bitcoin-vriendelijke zangeres zei in een interview met TMZ in 2018: „Toen ik Harriet Tubman zag op het $20 biljet, was dat het moment dat ik bitcoin wilde gebruiken.“ In hetzelfde jaar ontving Kim Kardashian West een Kialara fysieke bitcoin. Een Twitter gebruiker opende: „Kanye West wordt de eerste potentiële president van de Verenigde Staten die begrijpt dat bitcoin geld is.“ Kort na de aankondiging van West, twitterde Brock Pierce ook dat hij dit jaar voor de president van de Verenigde Staten gaat.

ABC News legde uit dat West zou moeten lopen als een onafhankelijke en het verwerven van de nodige handtekeningen te krijgen op de stemming in november. Hoewel de kiezers hem nog steeds kunnen inschrijven, is de deadline voor het indienen van de kandidatuur voor sommige staten, waaronder Indiana, Maine, New Mexico, New York, North Carolina en Texas, al verstreken.