2020: s framgång för kryptomarknaden har drivits av Fiat Inflation and Digital Assets Utility – Ripple CEO Posits

Ripple VD, Brad Garlinghouse förklarade att 2021 kommer att se mer användning av digitala tillgångar och tillväxt på kryptomarknaden, eftersom fler människor vill diversifiera sina portföljer till kryptovalutor.

„Ser fram emot 2021 när fler företag håller krypto på sina balansräkningar (diversifiering är nyckeln här).“

Garlinghouse gjorde kommentarerna som svar på sin intervju med CNNs Julia Chatterley där han sa att 2020 har varit ett spännande år för kryptomarknaden med flera faktorer som driver spektakulära vinster.

Fiat Inflation gör Crypto till en pålitlig butik med värde

Coronavirus har ökat användningen av digitala valutor för betalningar, investeringar och som en värdebutik. Detta har lett till antagandet av kryptovalutor av institutionella investerare, individer med hög netto och stora företag som Square, MicroStrategy och PayPal.

Garlinghouse sa att regeringar runt om i världen under pandemin har spelat en nyckelroll för att öka prestanda och antagande av kryptovalutor 2020. En av makrodynamiken som driver rallyt är fiatinflationen.

”Många regeringar runt om i världen skriver ut fler fiatvalutor. Här i USA ser du miljarder dollar i stimulans och det betyder att vi blåser upp den amerikanska dollarn. ”

Fiat-inflationen har drivit fler människor att vilja ha icke-inflationära tillgångar som kryptovalutor, varav de flesta har en känd cirkulerande och total tillgång.

„Människor ser krypto i vissa fall som en inflationshäck.“

Nyttan av digitala tillgångar

Medan olika butiker av värde och nytta i digitala valutor sa Garlinghouse att båda är viktiga aspekter av en kryptovaluta.

”Det långsiktiga värdet på en digital tillgång kommer att härledas från dess nytta. Ett verktyg är en värdebutik och du ser det i Bitcoin och andra kryptovalutor som inte har en inflationsdynamik. ”

Miljöpåverkan, som klimatförändringar och energianvändning av digitala valutor, kommer dock att avgöra hållbarheten för en kryptotillgång.

När det gäller XRP sa Garlinghouse att det är effektivare än andra valutor baserat på konsensusalgoritmen Proof of Work som Bitcoin.

Garlinghouse: Bitcoin kommer inte att ersättas enkelt

Trots bästa resultat från Cryptosoft och den högsta dominansen på kryptomarknaden har andra kryptotillgångar 2020 överskridit toppmyntet. Bitcoin, Ethereum och XRP är de tre bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde. Men när man tittar på årliga vinster leder Ethereums 304% både XRP och Bitcoin vars ettåriga vinster uppgår till 186% respektive 162%.

Medan han svarade på en fråga om 2020 markerar början på nedgången av Bitcoins dominans över andra digitala tillgångar, sa Garlinghouse att Bitcoin är kritisk och kommer att fortsätta spela en övergripande viktig roll, särskilt som en ingång till kryptomarknaden.

„Bitcoin har varit och jag tror kommer att fortsätta att vara, lösa ett användningsfall av verktygsfrågan kring värdet, men jag tror inte att du kommer att se mikrofodral eller ens mycket stora fall.“